Reiki / energibehandling

Reiki är en modern och effektiv behandlingsform, vars rötter funnits i tusentals år- Reiki Healing Reiki Healing är en mjuk och på samma gång en mycket kraftfull behandlingsfull behandlingsmetod som kan hjälpa mot ångest, fysiska, mentala spänningar, smärta och stress. Reiki är en behandlingsmetod som ger avslappning med en djupgående verkan och är en helingform som arbetar med orsakerna till problemen och verkar alltid där den behövs som mest för tillfället. Vad är Reiki? Ordet Reiki kommer från Japan och betyder ungefär universell livsenergi. Reikimetoden upptäcktes av Dr Mikao Usul i Japan 1914 och Reikihealing används i hela världen.

Reiki är Friskvård Reiki är godkänd som rehabliliterande friskvård av skatteverket. Det innebär att jag är med i "Epassi" om du har " friskvårdspeng" på ditt jobb kan du använda den till Reikibehandlingar. För dig som är arbetsgivare innebär det att Reikibehandlingarna är avdragsgilla på samma sätt som exempelvis massage.

Beskrivning och känsla av en Reikibehandling

En Reikibehandling av en klient Genom hela behandlingen kände jag en enorm trygghet i Petras händer. Hela behandlingen var rogivande, varm och skön. Känslorna och upplevelsen kommer att beskrivas uppifrån och ner genom kroppen samt från kvällen genom hela natten och dagen efter.

Huvudet: Här var jag fortfarande stressad när vi påbörjade behandlingen. Kämpade mycket på att få ner andningen i magen. Men ju mer värmen spred sig från Petras händer ju mer avslappnad blev jag. Först var det bara värmen som jag kände av i huvudet. Men under behandlingens gång började det gå kalla ilningar från hjässans mitt, uppåt och ut genom hjässan. De var som pulserande ilningar som lämnade huvudet i vågor. Efter behandlingens slut kände jag det som om en stor sten hade tagits bort från mitt huvud. Veckors huvudvärk var borta. Lättnaden var enorm och för första gången på månader har jag haft en djup sömn utan att känna smärta. Dagen efter kändes mitt huvud lätt och tankarna kommer och sprudlar lika lätt, så som jag är van vid att ha det för länge sedan. Halsen: Här blev värmen mycket påtaglig speciellt på vänster sida. Läppen domnade bort och det började pirra i den. Efter behandlingen kändes det som om det satt en klump i vänster sida av halsen som höll i sig även fram på morgonen dagen efter.

Axlarna: Största känslan efter när jag satte mig upp var att alla värk var borta det kändes mer som om jag hade en skön träningsvärk i stället för en strålande smärta som jag har haft i månader. När jag vaknade dagen efter höll känslan i sig vilket var en befriande känsla. Magen: värmen var mycket påtaglig under hela tiden som Petra höll sina händer här. Särskilt andra handpåläggningen. Det kändes som sköna vågor som pulserade ut i hela kroppen och jag sjönk djupare ner i mig själv. Samtidigt kändes det som om jag svävade in i ett stort ljus. Det kändes som om någon försökte dra ut mig ur kroppen och jag fick kämpa en stund för att hålla mig kvar i kroppen.

Låren: Här var känningen mest i vänster sida. Känslan var som om man hade lagt handen på en spisplatta som man ökade värmen på succesivt. Ett tag kändes värmen nästan outhärdligt. Dagen efter kändes vänster ben lättare att gå på.

Fötterna: Var först iskalla för att sedan gå över till ljumna. På morgonen efter kunde jag stiga ur sängen utan smärta, vilket jag inte har gjort på flera år. 

Kroppen: känns lättare, som om en enorm tyngd har lämnat min kropp. Andningen är lättare och känns inte ansträngd längre. Ögonen kan röra sig fritt utan ansträngning. Hela kroppen känns som om man svävar på moln. Jag är mycket tacksam i min tanke och jag känner en inre glädje som jag inte har känt på länge.

Kommentarer

Christina Persson

08.05.2021 21:36

Hej !
Jag bokar gärna en reiki behandling . Hur o var bokar jag den?
Mvh Christina.

Petra Ekbring

09.05.2021 04:29

Hej Christina ! Du kan kontakta mig via min mail petrefem@hotmail.com
Mvh/ Petra

Senaste kommentaren

11.11 | 15:58

Hej Eva!
Vet inte om du får till dig mitt svar Eva?
Du kan nå mig på petrefem@hotmail.com i stället.

31.10 | 23:02

Hej Petra
Jag skulle vilja boka tid för en konsultation.

11.12 | 16:44

Hej! Jag är intresserad av en Reikibehandling. funkar det på distans?

10.12 | 22:32

Kontakta mig på min EPost

Dela den här sidan